Tejszínes paradicsomleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tejszínes paradicsomleves receptje, elkészítése

Az olajból, lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a paradicsomkonzervet, felengedjük vízzel, és habverővel simára keverjük. Sóval, cukorral ízlés szerint ízesítjük, felforraljuk, és kettő percig lassú tűzön főzzük. A bazsalikomot összevágjuk, és a levesbe tesszük. Hozzáönjtük a tejszínt, majd az edényt lehúzzuk a tűzről. Tálaláskor pirított kenyérdarabokkal, snidlinggel, bazsalikomlevéllel díszítjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1⁄2 dl olaj
  • 6 dkg liszt
  • 30 dkg paradicsompüré
  • 2 szál bazsalikom
  • 1⁄2 dl tejszín
  • izlés szerint
  • izlés szerint cukor

Jegyzet

A recept egy húsvéti számban jelent meg a leves díszítése a következő volt: szikkadt kenyérből kiszúrunk 4-4 kört egy kisebb és egy nagyobb pogácsaszaggatóval, a korongokat megpirítjuk. A tányérokba szedett levesre tesszük a pirítóskarikákat, majd néhány szál snidlingbajusszal és bazsalikomlevél füllel nyuszikká varázsoljuk őket.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Praktika Magazin (2005)

Elkészítés ideje45 perc
6
Átlagérték: 6 (1 vote)
Értékelés: nincs