Tarhonyaleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tarhonyaleves receptje, elkészítése

Tarhonyás leves

Olajon sűrűn kevergetve világosbarnára pirítjuk a tarhonyát. Hozzáadjuk a félbevágott kis fej vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felönjtük hidegvízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, adhatunk hozzá 1 paradicsomot és 1 zöldpaprikát is. Fedő alatt kis lángon addig főzzük, amíg a tarhonya meg a burgonya meg nem puhult. Tálalás előtt finomra vágott petrezselyemmel is meghinthetjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 10 dkg tarhonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 30 dkg burgonya
  • izlés szerint paprika
  • izlés szerint petrezselyem
  • izlés szerint

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Beküldött

Elkészítés ideje5 perc
7.7
Átlagérték: 7.7 (10 szavazat)
Értékelés: nincs