Színes káposztasaláta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Színes káposztasaláta receptje, elkészítése

Mindkét káposzta külső hervadt levelét leszedjük, majd az almareszelő durva fokán lereszeljük. Mély tálban összekeverjük, megsózzuk, és ismét összekeverve legalább fél órát állni hagyjuk. Közben a hagymát megtisztítjuk, ugyancsak lereszeljük vagy nagyon finomra összevágjuk, és gyengén megsózzuk. Félretesszük. A majonézt simára keverjük a kefírrel és a citromlével, majd a porcukorral, a borssal és a köménymaggal ízesítjük. A levet eresztett káposztára rátesszük a hagymát, és rálocsoljuk a mártást. Az egészet jól átkeverjük. (nem kell a levét kicsavarni!) . A salátát befedjük és hűtőben legalább fél napig érleljük. Hús mellé is jó, de jó előételnek, vagy önállóan vacsorának. (fogyókúrázók is fogyaszthatják, de akkor majonéz helyett csak kefírrel készítsék, és keverjenek bele 1 evőkanál olajat).

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 30 dkg fejeskáposzta (fehér)
  • 30 dkg fejeskáposzta (piros)
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl kefír
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál porcukor
  • 1 kiskanál köménymag (őrölt)
  • 1 csipetny bors (törött)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje45 perc
5.71429
Átlagérték: 5.7 (7 szavazat)
Értékelés: nincs