Szilvaleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Szilvaleves receptje, elkészítése

A szilvát félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és hideg vízben, cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, sóval főni tesszük. Ha puha, azonnal behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel, és felfőzzük. Ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá, ha nem elég savanykás, citromlével ízesíthetjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 60 dkg szilva
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 db fahéj
  • csipetny
  • 1 db citromhéj
  • izlés szerint citromlé

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi Észak-Magyarország újság

Elkészítés ideje30 perc
9.6
Átlagérték: 9.6 (5 szavazat)
Értékelés: nincs