Szilvalekváros derelye recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Szilvalekváros derelye receptje, elkészítése

Szilvalekváros derelye

A lisztből és a tojásból tésztát gyúrok, csipetnyi sót adok hozzá, és kevés vizet. A tésztát a levelestésztánál kicsit vastagabbra nyújtom. A kinyújtott tésztát megkenem tojással, és a lekvárból kis halmokat rakok a tészta felére, majd ráhajtom a tészta szabadon hagyott felét, az ujjammal összenyomkomkodom, majd derelyevágóval elvágom. Forró sós vízben kifőzöm, lecsöpögtetem, és olajban megpirított, cukorral és fahéjjal elkevert zsemlemorzsában megforgatom.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • csipetny
  • 1 üveg szilvalekvár
  • izlés szerint zsemlemorzsa
  • olaj
  • cukor
  • fahéj
  • 1 db tojás (kenéshez)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
8.5
Átlagérték: 8.5 (10 szavazat)
Értékelés: nincs