Székelygulyás recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Székelygulyás receptje, elkészítése

Székelygulyás

A húst kockákra vágjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a húst, és hirtelen, nagy lángon megpirítjuk. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, vizet öntünk alá, és fedő alatt, félpuhára főzzük. Közben a savanyú káposztát lecsepegtetjük, olajon megpirítjuk, majd vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ha a hús és a káposzta is félig kész, összeöntjük, és együtt főzzük tovább. Kb. fél deci vízzel simára keverjük a lisztet és a tejfölt, majd behabarjuk vele a húsos káposztát. Egyett forralunk rajta és kész.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 70 dkg savanyúkáposzta
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 fej hagyma
  • szükség szerint olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tejföl
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint pirospaprika

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

szakácskönyv

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
7
Átlagérték: 7 (6 szavazat)
Értékelés: nincs