Susztertorta, vagy rakott tészta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Susztertorta, vagy rakott tészta receptje, elkészítése

A lisztből tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, és szélesebb metéltre felvágjuk. Sós vízben kifőzzük, és 3 evőkanál olajra szedjük. Összekeverjük. Egy kisebb tepsit kiolajozunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és rárakjuk a kifőtt tészta felét. A darált diót összekeverjük a cukorral, és a tésztára szórjuk, erre ráegyengetjük a tészta másik felét, és megkenjük a lekvárral. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje szép barnára nem sül.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg dió
  • izlés szerint cukor
  • 2 dl lekvár (barack vagy szilva)
  • 3 evőkanál olaj
  • zsemlemorzsa

Instrukciók

Mi szilvalekvárral szerettük. Gyermekkorunkban még így kezdődött a recept: a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk. Ma már a boltban vesszük a kész tésztát (széles metélt) a rakott tésztához.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Anyukám

Elkészítés ideje3 óra
9.5
Átlagérték: 9.5 (4 szavazat)
Értékelés: nincs