Sugo (mártás tésztához) recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sugo (mártás tésztához) receptje, elkészítése

A hagymát apróra vágom, és az olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a darálthúst, és fehéredésig pirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, hozzáadom sűrített paradicsomot(kis dobozos), babérlevéllel, sóval, vegetával, oregánóval, pizzafűszerkeverékkel ízesítem, és hozzáadom a megtisztított, két darabra vágott kisebb méretű sárgarépát is. Lassú tűzön, fedő alatt addig főzöm, amíg a répa meg nem fő. Mikor a répa megpuhult kiszedem, és összetöröm jó pépesre, majd visszarakom a húshoz, és jól összekeverem.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 2 doboz sűrített paradicsom (kicsi)
  • 4 db babérlevél
  • 2 db sárgarépa
  • izlés szerint pizzafűszerkeverék
  • izlés szerint
  • izlés szerint vegeta
  • izlés szerint oregano

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet + Éva

Elkészítés ideje45 perc
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs