Sós piskóta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sós piskóta receptje, elkészítése

Szétválasztjuk a tojásokat. A lisztet és a vajat kézzel összemorzsoljuk. Felforraljuk a tejet, s ebben sűrűre főzzük a lisztes vajat, állandóan keverve. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat és a keményre felvert tojásfehérjét. Kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük s közepes tűzön 25 percig sütjük. Mielőtt a tésztát a sütőből kivesszük, készítsünk elő egy cukorral meghintett, hideg vizes konyharuhát. Gyorsan válasszuk el a tésztát a tepsi szélétől s borítsuk a konyharuhára. Megtöltjük, aztán kicsit emeljük meg a konyharuha szélét és csavarjuk fel a piskótát. Tetszés szerinti sós töltelékkel tölthetjük. Például tejföllel habosra kevert májkrémmel, vagy tejföllel, mustárral elkevert pikánsan ízesített darált sonkával. A rolád tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 10 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 3 db tojásfehérje

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

könyv

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
2.66667
Átlagérték: 2.7 (3 szavazat)
Értékelés: nincs