Sós derelye recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sós derelye receptje, elkészítése

A lisztből, tojásból, kevés víz hozzáadásával és pici sóval hagyományos gyúrt tésztát készítek. Összeállítom, és egy picit pihenni hagyom, közben elkészítem a tölteléket: hagymát dinsztelek, pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezem és krumplit kockázok bele (vagyis krumplis tésztára való "krumpli"-t készítek), mikor puha kicsit összetöröm a krumplikat.
Ezután ugyanúgy készül, mint a derelye, csak nem lekvárt rakok a tésztára, hanem krumplit.
Sós vízben kifőzöm, lecsöpögtetem, kicsi olajat keverek hozzá, hogy a tészta ne tapadjon össze, sózom, borsozom és lehet enni.
Ha marad a krumplis töltelékből, azt össze lehet törni nagyon szószosra, és azzal is össze lehet keverni a leszűrt derelyéket.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 35 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • olaj
  • apróra vágott hagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • krumpli

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Margó néni

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
10
Átlagérték: 10 (1 vote)
Értékelés: nincs