Sonkás tészta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sonkás tészta receptje, elkészítése

A szalonnát és a sonkát kis kockákra vágom, és az olajon egy serpenyőben (kis lángon) megpirítom. Közben egy lábasban felolvasztom a vajat megpirítom rajta a lisztet, felengedem a tejjel, és a tejszínnel, hozzáadom a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, sóval, borssal, szerecendióval ízesítem, alacsony lángon állandó keverés mellett sűrűre főzöm, ha kész összekeverem a sonkás-szalonnával, és összekeverem a kifőtt tésztával. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg tészta (copfocska)
  • 20 dkg húsos császárszalonna
  • 20 dkg sonka
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg reszelt trappsista sajt
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint szerecsendió
  • izlés szerint reszelt sajt a tetejére

Jegyzet

Császárszalonna helyett használhatunk bacont is, a tészta ízlés kérdése: spagetti, rövid cső, stb. Ha a mártást túl sűrűnek találnánk tejjel hígíthatjuk.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje45 perc
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs