Sertéscsülök Pékné módra recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sertéscsülök Pékné módra receptje, elkészítése

A megmosott csülküt egy-két helyen mélyen beirdaljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Fűszerezés után 1-2 órát állni hagyjuk. Tepsibe helyezzük, vizet öntünk alá és lefóliázzuk. Forró sütőben félig megsütjük. Közben a burgonyát kockára vágjuk, és a hagymát is felszeleteljük, majd a félig megsült csülök mellé rakjuk. Fólia nélkül újra sütőbe tesszük. Mielőtt teljesen megsülne a csülkünk a paradicsomot és a paprikát karikára vágva rárakjuk. Fontos dolog, hogy a csülköt sülés közben saját levével locsolgassuk, így a bőre nem fog kiszáradni.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 db nyers csülök
  • 1 kg burgonya
  • 1⁄2 kg hagyma
  • só, bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi Észak-Magyarország újság

Elkészítés ideje3 óra
3.63636
Átlagérték: 3.6 (11 szavazat)
Értékelés: nincs