Savanyúleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Savanyúleves receptje, elkészítése

Savanyúleves

A húst nagyobb szeletekre vágom és 2 liter hideg sós vízben felteszem főzni, amikor félig puha hozzáadom a hagymát, sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt puhára főzöm. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is kiveszem, és kockákra vágom, a hagymát eldobom. A tejfölben elkeverem a lisztet, és behabarom vele a levest, sóval, borssal ízesítem, citromlével savanyítom, majd visszarakom a levesbe a felkockázott húst. Díszítésként zöldségeket, apróra vágott petrezselymet szórok a tetejére.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg sertéscomb
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál citromlé
  • izlés szerint
  • izlés szerint őrölt bors
  • izlés szerint petrezselyemzöld

Instrukciók

Ez a recept egy másik ismert neve a savanyú húsleves.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
9.66667
Átlagérték: 9.7 (3 szavazat)
Értékelés: nincs