Savanyú vetrece recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Savanyú vetrece receptje, elkészítése

A marhahúst vékony csíkokra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A szalonnát megolvasztjuk a zsíron, hozzáadjuk a vöröshagymát, a szétnyomott fokhagymát. Ezeket megfonnyasztjuk, beletesszük a pirospaprikát, sót, majd felöntjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, hozzáadjuk a húst, a babérlevelet, a borsot, fehérbort. A húst ebben puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Mikor kész, akkor tejfölös habarással besűrítjük, felforraljuk és mustárral, citromlével, citromhéjjal együtt forraljuk. Puliszkával tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 60 dkg marhahús
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg hagyma
  • 5 dkg zsír
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • só, bors
  • 1 1⁄2 dl fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • 1⁄2 db citrom leve
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló kategóriák alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
9.28571
Átlagérték: 9.3 (14 szavazat)
Értékelés: nincs