Roston sült sertéskaraj zöldségekkel, uborkás dippel recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Roston sült sertéskaraj zöldségekkel, uborkás dippel receptje, elkészítése

A sertéskarajból vásárláskor csont nélkülit válasszunk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olívaolajjal meglocsoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. A pácolt húst és a zöldségeket forró rostlapon pirosra sütjük, és közben elkészítjük a mártogatót. A majonézt simára keverjük a csemegeuborka levével, beleforgatjuk az apróra vágott közepes nagyságú csemegeuborkát, majd jól lehűtjük. Tálaláskor a zöldségeket a tányérra halmozzuk, majd mellé fektetjük a karajszeleteket, és uborkás mártogatót kanalazunk mellé.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db padlizsán
  • 2 db cukkíni
  • 4 db paradicsom
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3 dl majonéz
  • 5 db csemegeuborka
  • 1⁄2 dl csemegeuborka leve
  • izlés szerint
  • izlés szerint őrölt bors

Egyéb infók

Forrás

Globus majonézes receptfüzet

Elkészítés ideje1 óra
8
Átlagérték: 8 (1 vote)
Értékelés: nincs