Roston sült pulykamell sajtmártással recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Roston sült pulykamell sajtmártással receptje, elkészítése

A pulykamellet négy vagy nyolc szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ezután kiklopfoljuk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük, majd félretesszük. Ezután a vajat fehevítjük, ha már habos beleszórjuk a lisztet, és jól elkeverjük. Felengedjük a tejjel és sóval, borssal ízesítjük. Majd a lereszelt sajtot hozzáadjuk. Tálaláskor a pulykát tányérra helyezzük és leöntjük a mártással. Köretnek tavaszi rizs, vagy rizibizi ajánlott hozzá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg pulykamell
  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • szükség szerint olaj

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Észak-Magyarország újság

Elkészítés ideje1 óra
5.85714
Átlagérték: 5.9 (7 szavazat)
Értékelés: nincs