Rakott padlizsán másképp recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Rakott padlizsán másképp receptje, elkészítése

Rakott padlizsán

A padlizsánokat megmosom, és felszeletelem kb. 1 cm vastagra, besózom és állni hagyom fél órát. Ezután lecsöpögtetem, és szalvétával leitatom róla a levét. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, borssal megszórom, és egy kenőecsettel megkenem olajjal, majd előmelegített sütőben 15 percig sütöm, félidőben megfordítva a padlizsánokat, ilyenkor megint egy kicsit megkenem olajjal.
Közben a hagymát apró kockákra vágom, az olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a húst, sóval, borssal, oregánóval ízesítem, és puhára párolom. Egy másik lábasban kevés olajon az összenyomott fokhagymát kicsit megpirítom, hozzáadom a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítem, és kb. 20 percig főzöm.
Az összeállítás: egy magasabb falú tepsit kibélelek sütőpapírral, majd egy sor padlizsánt rakok bele, erre egy sor darálthús, majd paradicsommártás kerül, ismét: padlizsán, hús, mártás, a tetejére padlizsán kerül. Reszelt sajjtal bőven megszórom, és további 20 percig sütöm, hogy a sajt szépen megpiruljon.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg padlizsán
  • 50 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg sajt
  • szükség szerint olaj
  • izlés szerint oregano
  • izlés szerint bazsalikom
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
5.33333
Átlagérték: 5.3 (3 szavazat)
Értékelés: nincs