Párolt csirke mediterrán mártásban recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Párolt csirke mediterrán mártásban receptje, elkészítése

A csirkét (konyhakész, kb. 1,5 kg) nagyobb darabokra vágjuk. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a besózott csirkedarabokat közepes tűzön, időnkén megforgatva megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a rozmaringleveleket, egy kisebb piros apróra vágott chilipaprikát(vagy cseresznyepaprikát), majd felengedjük a borral. A serpenyőt lefedve lassú tűzön puhára pároljuk. A csirkét kivesszük, melegen tartjuk. A pecsenyelé tetejéről leszedjük a felesleges zsírt, majd beletesszük a csíkokra vágott citromhéjat, a citromlevet, és felengedjük a tyúkhúslevessel. Felforraljuk, és további 3 percig főzzük. A csirkét a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizs vagy burgonyafánk való hozzá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 db csirke
  • 4 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 1⁄2 dl bor (száraz fehér)
  • 1 1⁄2 dl tyúkhúsleves
  • 1 evőkanál rozmaring levél
  • 1 db chilipaprika
  • 1⁄2 db citrom (csak a héja)
  • 6 cl citromlé
  • 3 evőkanál olaj
  • izlés szerint

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

Régi napilap

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6.75
Átlagérték: 6.8 (8 szavazat)
Értékelés: nincs