Pácolt pulykacomb Margit módon recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Pácolt pulykacomb Margit módon receptje, elkészítése

A combokat kicsontozzuk (szálkacsont is), lebőrözzük. A húst őrölt borssal megszórjuk, mustárral megkenjük, majd olajozott folpack fóliába szorosan betekerjük. Legalább 2 napig érleljük a hűtőben. Azután kibontjuk, a húst megsózzuk, majd kevés olajon hirtelen megpirítjuk. Fűszerezzük, durvára vágva hozzáadjuk a többi hozzávalót, a saját levében és a borral lassú tűzön készre pároljuk. Szeletelve, rizzsel és a külön megfőtt, vajon párolt zöldségekkel tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg pulykacomb
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál bors (őrölt)
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 fej gomba (champion)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl bor (száraz fehér)
  • izlés szerint
  • izlés szerint bazsalikom
  • izlés szerint rozmaring
  • izlés szerint kakukkfű
  • izlés szerint majoranna

Instrukciók

Körethez: 2,5 dl rizs, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg zöldborsó.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje3 óra
6.66667
Átlagérték: 6.7 (9 szavazat)
Értékelés: nincs