Nyárson sült fasírt recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Nyárson sült fasírt receptje, elkészítése

A marhahúst ledaráljuk, ebből legjobb a nem túl zsíros. A hagymát finomra vágjuk, majd egy keverőtálban keverjük össze az alapanyagokat, a nagy kockákra vágott padlizsán kivételével. Ezután 10 percig állni hagyjuk, majd tojás nagyságúra szaggatjuk a masszát. Zsírba mártott kézzel a megformázott húsdarabokat felszúrjuk egy nyársra, úgy, hogy a húsok között egy padlizsánkocka legyen. A pálcán lévő húsokat tenyerünkkel jól megnyomkodjuk, majd a serpenyőben minimális zsíradékon kisütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál
  • 1⁄2 kiskanál őrölt bors
  • 1⁄2 kiskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál chilis ketchup
  • 1 db padlizsán
  • szükség szerint olaj a sütéshez
  • 8 db nyárs vagy kihegyezett pálcika

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Béres Bertalanné - Észak-M.o. újság

Elkészítés ideje1 óra
8.33333
Átlagérték: 8.3 (3 szavazat)
Értékelés: nincs