Májusi salátatál recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Májusi salátatál receptje, elkészítése

Megmossuk, majd megtisztítjuk a répát, hagymát, retket és a zöldborsót. A zöldborsót és a karikára vágott répát enyhén sós vízben főzzük 15 percig, majd leszűrjük. A tojást keményre főzzük, hideg vízbe dobjuk, hogy könnyen leváljon a héja. Megtisztítjuk. A karikára vágott retket és hagymát tálban összekeverjük a zöldborsóval és a sárgarépa-karikákkal. A tojást villával apróra nyomkodjuk és hozzákeverjük a zöldséghez. Sózzuk, borsozzuk. A három kanál olajat rálocsolva újból jól összekeverjük. A juhsajtot kockára vágva szórjuk a salátára, amit lapos tálon kínálunk.
Ha melegen tálaljuk, akkor 10 percre forró sütőbe tesszük, mielőtt még a sajtkockákat a tetejére szórtuk. A sütőből kivéve rászórjuk a sajtkockát és 5 dkg olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 30 dkg zsenge zöldborsó
  • 5 db sárgarépa
  • 3 csomag újhagyma
  • 1 csomag hónapos retek
  • 20 dkg juhsajt
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • só, törött bors
  • 5 dkg vaj (ha melegen kínáljuk)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

lánykori gyűjtés (újság)

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs