Madártej másképp recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Madártej másképp receptje, elkészítése

A tejet zománcozott lábasban a cukor felével és az egyik csomag vaníliás cukorral felforraljuk. Közben kevés porcukorral felverjük a tojásfehérjéket. A habot beleszaggatjuk a tejbe, és ha a tej ismét felfőtt, átfordítjuk a habgaluskákat, majd szűrőkanállal kiszedjük egy tálba. A tojások sárgáját összekeverjük a liszttel, a maradék porcukorral, a vaníliás cukorral és 1-2 dl forró tejet keverünk el óvatosan benne. Ezt a keveréket nagyon lassan a többi forró tejhez öntjük. Sűrűsödésig keverjük, de ne forraljuk, mert akkor a tojás összefut benne. Utána óvatosan ráöntjük a habgaluskákra. Díszíthetjük vágott mandulával vagy dióval.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 l tej
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Beküldött

Elkészítés ideje30 perc
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs