Lencsesaláta recept

Tomi képe
Súgó megjelenítése

Lencsesaláta receptje, elkészítése

Náhány órára hideg vízben áztatjuk az átválogatott lencsét, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, és petrezselyemgyökeret, meg egy darabka citromhéjat, és kevés sóval ízesítve puhára főzzük. Még melegen kevés ecettel, és csipetnyi cukorral ízesítjük, ha kihűlt belereszeljük a zellert, és a vöröshagymát. Kissé megborsozzuk, a citormhéjat kidobjuk belőle, és legalább egy napig hideg helyen érleljük. Tálalás előtt az olajat is hozzákeverjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 25 dkg lencse
  • 30 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 db citromhéj
  • ecet, cukor
  • 1 fej zeller (kicsi)
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj

Jegyzet

Adhatjuk tejfölösen is: tálalás előtt a saláta levét leöntjük, és két deci tejföllel keverjük el a zöldséges lencsét. Ilyenkor is adunk hozzá 2 evőkanál olajat.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8
Átlagérték: 8 (3 szavazat)
Értékelés: nincs