Lebbencsleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Lebbencsleves receptje, elkészítése

Lebbencs leves

A szalonnát kockákra vágjuk és kevés olajon kisütjük, hozzátesszük a szintén apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra tördelt lebbencstésztát és kicsit tovább pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, sárgarépát, és petrezselyemgyöket, sózzuk, zöldpetrezselymet is szórhatunk rá. Nagyon lassú lángon puhára főzzük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 15 dkg lebbencs tészta
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, törött bors

Jegyzet

Nyáron tehetünk bele 1-2 zöldpaprikát, paradicsomot is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság - szakácskönyv

Elkészítés ideje1 óra
7.5
Átlagérték: 7.5 (6 szavazat)
Értékelés: nincs