Krumplis egytál recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Krumplis egytál receptje, elkészítése

A krumplit héjastól megfőzzük, meghámozzuk, ha kihűlt karikára vágjuk, sózzuk, és kevés olajban megpirítjuk. A túrót a pirított krumpliba keverjük, tetejére tesszük a tejfölt, s az ételt előmelegített sütőben átforrósítjuk. Közben egy másik edényben olajat forrósítunk és ropogósra sütünk benne vékony csíkokra vágott, panírban megforgatott párizsit. Tálaláskor a párizsit a túrós, tejfölös krumpli tetejére szórjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 10 db krumpli
  • 30 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg párizsi
  • izlés szerint
  • szükség szerint olaj
  • szükség szerint liszt
  • szükség szerint tojás
  • szükség szerint zsemlemorzsa

Jegyzet

Kb. 15 éves koromban készítettem előszőr, akkor ízlett.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

Régi Nők Lapja

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
4.77778
Átlagérték: 4.8 (9 szavazat)
Értékelés: nincs