Kókuszos-kólás sütemény recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Kókuszos-kólás sütemény receptje, elkészítése

Kókuszos-kólás sütemény

A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, és a kólát. Sütőparral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes lángnál megsütjük (kb. 25 perc). Közben elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingport a cukorral, és a tejjel megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt összekeverjük a vajjal és a kókuszreszelékkel, és a kihűlt tésztára kenjük. A tetejére mázat készítünk: a csokis pudingport a kólával és a cukorral felfőzzük, ha kihűlt a kókuszos krémre kenjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 db tojás (tésztához)
  • 30 dkg cukor (tésztához)
  • 12 evőkanál kóla (tésztához)
  • 1 csomag sütőpor (tésztához)
  • 20 dkg rétesliszt (tésztához)
  • 1 evőkanál kakaópor (tésztához)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (krémhez)
  • 4 evőkanál cukor (krémhez)
  • 5 dl tej (krémhez)
  • 20 dkg vaj (krémhez)
  • 15 dkg kókuszreszelék (krémhez)
  • 1 csomag csokoládés pudingpor (mázhoz)
  • 2 1⁄2 dl kóla (mázhoz)
  • 2 evőkanál cukor (mázhoz)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 óra
5.16667
Átlagérték: 5.2 (6 szavazat)
Értékelés: nincs