Karalábéfőzelék recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Karalábéfőzelék receptje, elkészítése

A meghámozott karalábét széles laskára vagy kockára vágjuk, és egy kevés sóval a zsíradékban saját levében vagy egy kevés vízzel puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, egy kevés vízzel felengedjük, és összevagdalt petrezselyemmel meghintve, tejfölözve tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg karalábé
  • 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • izlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje45 perc
9
Átlagérték: 9 (1 vote)
Értékelés: nincs