Káposztástésztával töltött dagadó recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Káposztástésztával töltött dagadó receptje, elkészítése

Készítsünk hagyományos káposztás tésztát.
Felszúrjuk a dagadót. A húsba töltjük bele a káposztástésztát, a nyílást összetűzzük. Tepsibe szeleteljük a tisztított hagymát, fokhagymát, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk a húst rászórjuk a köménymagot és beletesszük a tepsibe. Meglocsoljuk olajjal. Öntsünk alá 2 dl vizet. Előmelegített 160 fokos sütőben szép barnára sütjük, közben gyakran locsolgatjuk, ha kell pótoljuk a vizet. Amikor megsült kivesszük a húst a tepsiből kicsit pihentetjük. Addig átpaszírozzuk a tepsiben maradt hagymákat paradicsomot lével együtt. Szeleteljük a húst, meglocsoljuk a szafttal és igény szerint tehetünk mellé párolt zöldségeket is.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 db dagadó (kisebb)
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 csipetny köménymag
  • 2 db paradicsom
  • 40 dkg káposzta
  • 3 dkg cukor
  • 50 dkg tészta (nagykocka)
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors (őrölt)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 óra
5.66667
Átlagérték: 5.7 (3 szavazat)
Értékelés: nincs