Ínyenc csirke recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Ínyenc csirke receptje, elkészítése

A csirkét feldaraboljuk, és az olajon apránként átsütjük, hogy minden húsdarab megfehéredjen. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk, és leöntjük a mártással: a serpenyőben lévő olajat (ami a csirkehús átsütése után maradt) a tört fokhagymával, paradicsompürével, ketchuppal, vörös borral, borecettel, finomra vágott hagymával, sóval, borssal, mustárral összekeverjük, és néhány percig forraljuk. (tehetünk bele csipetnyi cukrot vagy egy mokkáskanál mézet). A tálat a sütőbe tesszük és ebben a fűszeres mártásban sütjük meg a csirkét ügyelve, nehogy odakapjon. Tálalás előtt diónyi vajdarabokat kavarunk a levébe, de ezzel már nem tesszük a sütőbe; ha a vaj elolvad készen van az ínyenc csirke. Készíthetjük csak mellekből, combokból is.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 120 dkg csirke
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 dl bor (vörös)
  • 5 csepp borecet
  • 1 kiskanál apróra vágott hagyma
  • 1 kiskanál mustár
  • cukor vagy méz
  • vajdarabok
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

lánykori gyűjtés (újság)

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
7
Átlagérték: 7 (4 szavazat)
Értékelés: nincs
Anonymous
ujoncok a konyhaban :o)

nos, hol is kezdjem, elindulok a `istenien foz a baratnod` versenyben es egy ideje terulj-terulj asztalkaval varom a lovagom Shock)
az alabbi recept nagyon B E V A L T es tudom ajanlani barkinek!
Habar a fenykep nekem hianyzik, mint egy mindennapi vizualis alkatnak, de a magam dekoracioja is sikert aratott!

koszonjuk az extra dkg-ok neveben is ;o)

bridgette

Tündüs
Tündüs képe
Offline
Regisztrált: 2008-07-30
Pontjai: 13071
én is voltam újonc

Örülök, hogy ízlett! További jó főzőcskézést, én is újonc koromban főztem ezt először, az már elég régen volt, és fotó is ezért nincs róla, de igyekszünk pótolni!