Húsvéti csülkös kenyér recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Húsvéti csülkös kenyér receptje, elkészítése

A cukrot a tejben megolvasztjuk, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, aztán letakarjuk és kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztővel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, hozzáadjuk a ledarált, megfőzött csülökhúst, és meleg helyen kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, két részre osztva, kenyeret formálunk belőle, és sütőlemezre téve, előmelegített, forró sütőben megsütjük. Tetejét félig sült állapotban vízzel megspricceljük, hogy szép piros-ropogósra süljön. A csülkös kenyeret szendvicsalapként használhatjuk fel.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 30 dkg füstölt csülök
  • 50 dkg liszt
  • izlés szerint
  • 2 dkg élesztő
  • 1 1⁄2 dl tej
  • 3 dkg vaj

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Kiss László

Elkészítés ideje5 perc
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs