Húspástétom sült burgonyával recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Húspástétom sült burgonyával receptje, elkészítése

A zsemlemorzsát a tejjel leöntjük és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a margarinon megfonnyasztjuk. A petrezselymet meg a metélőhagymát felaprítjuk. A piros és zöldpaprikákat hosszában félbehasítjuk, magházukat kimetsszük. A húst a tojással, a zúzott fokhagymával, a tejes morzsával, a vöröshagymával és a zöldfűszerekkel összekeverjük, végül megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesítővel fűszerezzük. Egy kb. 1,5 literes püspökkenyérformát a szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy kilógjon belőle annyi, amennyi elég ahhoz, hogy majd a tetejét is beboríthassuk. A húsos massza egyharmadát belesimítjuk, a piros színű paprikát ráfektetjük. Újabb egyharmadnyi húsos massza következik, erre kerül a zöld színű paprika, majd a maradék húskeverék. A formából kihajló szalonnaszeleteket ráborítjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 1 órán keresztül sütjük. Tálaláskor deszkára borítjuk, fölszeleteljük. Héjában sült burgonya illik hozzá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 1⁄2 dl tej
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 dkg margarin
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 db húsos piros színű paprika
  • 1 db húsos zöld színű paprika
  • 60 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • izlés szerint
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 12 szelet bacon

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Erika

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
9
Átlagérték: 9 (3 szavazat)
Értékelés: nincs