Habcsók recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Habcsók receptje, elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött sűrű habbá verjük, közben pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk hozzá, ettől a hab könnyebb lesz. (A hab akkor van készen, ha a habverőről nem folyik le, hanem nagy darabokban megmaradt rajta.) A gőzről levesszük, és könnyedén hozzákeverünk negyedekbe tört diógerezdeket. Vajjal vékonyan bekent sütőlapra kávéskanállal kis halmokat rakunk belőle, gyenge, de egyenletes tűznél sütjük, illetve szárítjuk. Sütés közben megnő és kissé megrepedezik. A masszát vaníliával vagy citromlevével ízesítjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 12 dkg dió
  • szükség szerint vaj

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Beküldött

Elkészítés ideje30 perc
7.25
Átlagérték: 7.3 (4 szavazat)
Értékelés: nincs