Görög parasztsaláta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Görög parasztsaláta receptje, elkészítése

A hozzávalókat, kivéve az olajbogyót, apróra daraboljuk és egy nagy tálba öntjük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd összekeverjük az olajjal. Hűtve finomabb. A végén rászórjuk az olajbogyót.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1⁄2 fej saláta
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 db kígyóuborka (közepes)
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 doboz olajbogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt (feta)
  • 10 dkg juhtúró
  • 5 cl olívaolaj
  • 1⁄4 db citrom (csak a leve)
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors (őrölt)
  • izlés szerint majoranna
  • izlés szerint kakukkfű
  • izlés szerint szerecsendió

Instrukciók

A feta sajt helyett a kecskegomolya is jó.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Észak-magyarország újság

Elkészítés ideje30 perc
4.66667
Átlagérték: 4.7 (6 szavazat)
Értékelés: nincs