Görög hússaláta recept

Tomi képe
Súgó megjelenítése

Görög hússaláta receptje, elkészítése

A húst vékony csíkokra vágjuk, és a szójamártásba forgatva hűtőszekrényben fél napig érleljük. A sajtot dobókocka nagyságú darabokra szabjuk. A salátát megmossuk, és leveleire szedjük. A paradicsomot négybe, a kaprot apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát karikákra vágjuk. A hús lecsöpögtetjük, és teflonserpenyőben két evőkanál olajon barnára sütjük, borssal és pirospaprikával ízesítjük, és a maradék nyolc evőkanál olajat hozzáöntjük, végül a kaporral meg a mustárral ízesítjük. A tányért salátalevelekkel kibéleljük, és az összekevert paradicsomot, gombát meg hagymát ráterítjük. A húscsíkokkal megszórjuk, és az öntettel meglocsoljuk. A tetejére zsázsát hintünk. Pirírott kenyér kíséretében tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 25 dkg kicsontozott csirkemell
  • 15 dkg juhsajt
  • 1 fej saláta
  • 3 db paradicsom
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db lilahagyma
  • 10 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál enyhén csípős mustár
  • 2 evőkanál enyhe ecet
  • 1 csokor kapor
  • díszítéshez: zsázsa
  • 4 evőkanál szójamártás

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 óra
1
Átlagérték: 1 (1 vote)
Értékelés: nincs