Göngyölt szűzpecsenye recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Göngyölt szűzpecsenye receptje, elkészítése

A kelkáposzta nagyobb leveleit leszedjük, megmossuk enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A főzővízből kiszedjük, alaposan lecsurgatjuk és a leveleket szépen kisimítva, félig egymásra helyezve egy deszkára fektetjük. A szűzpecsenye zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal és ételízesítővel bedörzsöljük. Az így elkészített húst a levelekbe csavarjuk, szalonnaszeletekkel beborítjuk az egészet, - hogy széjjel ne essen – cérnával átkötözzük. Olajjal v. olvasztott margarinnal kikent sütőformába tesszük. Előmelegített sütőben (néhányszor óvatosan megforgatva, levével locsolgatva) puhára sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg szűzpecsenye
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 1 csomag bacon
  • 5 dkg margarin (rama)
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors

Instrukciók

Köretnek sós vízben megfőzött, jól lecsurgatott és forró vajjal megöntözött kelkáposztát adjunk, de jó hozzá a burgonyapüré is. Szeletelés előtt a kötözésre használt spárgát levágjuk, és a húst kb. 2 cm-es szeletekre szelve tálaljuk.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Újság

Elkészítés ideje2 óra
5.55556
Átlagérték: 5.6 (9 szavazat)
Értékelés: nincs