Gombával töltött sertésfelsál recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Gombával töltött sertésfelsál receptje, elkészítése

Nyolc szelet húst vékonyra kiverünk, a leeső részeket megdaráljuk. A reszelt vöröshagymát megpirítjuk, majd beledobjuk a megtisztított, apró szeletekre vágott gombát. A puhára párolt gombát levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apró kockákra vágott, kisütött füstölt szalonnát, az egész tojást, a zsemlemorzsát és a tejfölt. A keveréket sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. Az egyik szeletre egyenletesen elkenjük a tölteléket és a másik szeletet ráborítjuk. Cérnával körülvarrjuk és sütőben, kb. 60 percig sütjük. Közben gyakran locsoljuk. Tálalás előtt a cérnát eltávolítjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg sertésfelsál
  • 10 dkg gomba
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 5 dkg szalonna
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál tejföl
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • 2 evőkanál olaj

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Beküldött

Elkészítés ideje45 perc
7
Átlagérték: 7 (1 vote)
Értékelés: nincs