Gölődin leves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Gölődin leves receptje, elkészítése

Gölődin leves

A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. sóval, őrölt borssal ízesítem és puhára főzöm. Közben elkészítem a gombócot: a burgonyát megtisztítom, kockákra vágom és sós vízben puhára főzöm. A vizet leöntöm róla, a burgonyát áttöröm, a tojással és a liszttel összedolgozom, hogy jól összeálljon a massza, majd pici gombócokat gyártok belőle és ha a leves kész, belefőzöm. Amikor a gombócok feljönnek a leves tetejére elzárom a gázt, és hozzákavarom a tejfölt.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg burgonya (gombóchoz)
  • 1 db tojás (gombóchoz)
  • szükség szerint liszt (gombóchoz) - kb. 10-15 dkg.
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 szelet zeller
  • 1⁄2 csokor petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál olaj
  • izlés szerint
  • izlés szerint pirospaprika
  • izlés szerint bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 dl tejföl

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje45 perc
9
Átlagérték: 9 (4 szavazat)
Értékelés: nincs