Gesztenyés tekercs recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Gesztenyés tekercs receptje, elkészítése

A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval, majd félretesszük. Elkészítjük a krémet: a gesztenyepürét burgonyanyomón átnyomjuk, és jól összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal és a kókuszreszelékkel. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát és kiterítjük. Rátesszük a kekszes massza felét, s vízbe mártott késszel 20 x 15 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. Ezután a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik tekercset is. Rövid hűtés után olvasztott csokoládéval bevonjuk, és a hűtőben jól megdermesztjük. Hosszú ideig eláll és rendkívül finom.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 25 dkg keksz
  • 18 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 5 cl rum
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 kiskanál kakaópor
  • 25 dkg gesztenyemassza (krémhez)
  • 12 dkg margarin (krémhez)
  • 10 dkg cukor (krémhez)
  • 2 cl rum (krémhez)
  • 1 kiskanál kókuszreszelék (krémhez)
  • 7 dkg tortabevonócsoki (tetejére)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

karácsonyi könyv

Elkészítés ideje1 óra
6.22222
Átlagérték: 6.2 (9 szavazat)
Értékelés: nincs