Finom sóstorta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Finom sóstorta receptje, elkészítése

Finom sós torta

A margarint a tejjel összeforraljuk, majd a levesszük a tűzről és beleszitáljuk a lisztet. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A töltelékhez való tojásokat keményre főzzük. Elkészítjük a tölteléket: a túrót összekeverjük az apró kockákra vágott sonkával, tejföllel és majonézzel, ízlés szerint sózzuk. A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk (hosszában), és megtöltjük: legalul a tészta, erre tölteléket kenünk és ráreszelünk egy főtt tojást, ezt még kétszer megismételjük. A töltelékből kicsit meghagyunk, hogy az oldalát is be tudjuk vele kenni. A tetejét megszórhatjuk apróra vágott snidlinggel. Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 25 dkg margarin
  • 2 1⁄2 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 30 dkg túró
  • 30 dkg gépsonka
  • 25 dkg tejföl
  • 25 dkg majonéz
  • 3 db kemény főtt tojás
  • izlés szerint snidling

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje45 perc
7.75
Átlagérték: 7.8 (4 szavazat)
Értékelés: nincs