Dorozsmai Molnárponty recept

Lisztes képe
Súgó megjelenítése

Dorozsmai Molnárponty receptje, elkészítése

Dorozsmai Molnárponty házilag

A pontyfilét hidegvízben alaposan megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, sózzuk, szalonnával megtűzdeljük, zsemlemorzsába mártjuk, majd a felhasználásig félre tesszük. Rozsdamentes edénybe vajat hevitünk, beletesszük a finomra vágott (tisztitva kb. 10 deka)vöröshagymát, megpirítjuk, megszórjuk kalocsai rózsapaprikával, felengedjük hal-alaplével, sózzuk és beforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott gombát, az erejétől megtisztitott csemege zöldpaprikát és a paradicsomot, tejfölt adunk hozzá, beforraljuk, majd felhasználásig félre tesszük. A házi (8 tojásos)csuszatésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük,(szürjük) lehűtjük, kevés zsírral meglocsoljuk, majd tüzálló halas tálra helyezzük. Az előkészített pontyszeleteket kevés zsírban ropogósra sütjük, rátesszük a kifőtt csuszatésztára, majd bevonjuk a paprikás gombamártással. Tíz percig sütőben szép pirosra sütjük, forrón tálaljuk.
Tejföllel és finomra vágott petrezselyemzöldel díszítjük.

Jó étvágyat hozzá!

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 180 dkg filézett ponty
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg zsír
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 60 dkg száraztészta, 8 tojásos (házi készítésû)
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 7 dl tejföl
  • 1⁄2 csomag petrezselyemzöld
  • izlés szerint
  • izlés szerint kalocsai rózsapaprika

Instrukciók

Ha a paprikát és a paradicsomot karikákra vágva rakjuk bele esztétikusabb lesz az étel tőle.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Magyar Recept (könyv)

Elkészítés ideje1 óra
5
Átlagérték: 5 (1 vote)
Értékelés: nincs