Csokoládé soufflé recept

SiteAdmin képe
Súgó megjelenítése

Csokoládé soufflé receptje, elkészítése

Gőz fölött olvaszd meg a csokoládét a vajjal, majd a gőzről levéve hagyd kézmelegre hűlni, mielőtt bármit hozzákeversz. A tojásokat és a sárgákat keverd össze a cukorral, add hozzá a csokoládét, majd szitáld bele a lisztet. Az így kapott tésztát adagold szét 5-6 előre kivajazott formába, legalább 1 cm-t hagyva a szélétől, és tedd őket hűtőbe 1 órára vagy a sütésig. A sütőt melegítsd fel 230 ˚C-ra, és amikor elérte a kívánt hőfokot, 12 percre helyezd be a tortácskákat. A sütőből kivéve egy kés segítségével csúsztasd ki a formából, és máris tálalható. Vaníliafagylalt, eper, málna vagy körtebefőtt illik hozzá. Hogy mennyire lesz belül folyékony a csokoládé, azt a sütési idő határozza meg. A jó időzítés minden. Sütőmelegen az igazi, így ha véletlenül nem fogy el, akkor a következő tálaláskor nyugodtan felmelegítheted mikróban.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 9 dkg vaj
  • 2 db tojás (csak a sárgája)
  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

http://www.femina.hu/recept/szexi_csoki

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
3.5
Átlagérték: 3.5 (8 szavazat)
Értékelés: nincs