Csőben sült finomságok recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Csőben sült finomságok receptje, elkészítése

Az előkészített zöldségeket olajon megpároljuk. (de nem egészen puhára, mert sütés közben még tovább fog párolódni). A szeletekre vágott gombát az összevágott, megpirított vöröshagymán addig sütjük, míg minden nedvességét elveszti, majd sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőedénybe rendezzük, tetejére halmozzuk a fűszerezett, lesütött gombát. Az egészet leöntjük Besamel-mártással, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 25 dkg sárgarépa
  • 25 dkg karfiol
  • 25 dkg zöldbab
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg csemegekukorica
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • 4 dkg vaj (mártáshoz)
  • 1 evőkanál liszt (mártáshoz)
  • 4 dl tej (mártáshoz)
  • só (mártáshoz)

Instrukciók

Besamel: A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, miközben habverővel állandóan keverjük, sűrűre főzzük, megsózzuk. (Adhatunk hozzá 1 dl tejfölt, és 1 tojássárgáját is.)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
7
Átlagérték: 7 (1 vote)
Értékelés: nincs