Burgonyás-sajtos rúd recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Burgonyás-sajtos rúd receptje, elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg liszt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Észak-Magyarország újság

Elkészítés ideje2 óra
9
Átlagérték: 9 (13 szavazat)
Értékelés: nincs