Borsós lepény recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Borsós lepény receptje, elkészítése

Borsós lepény

A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk. A borsót olajon megpároljuk, ha kihűlt hozzáadjuk a tojásos tejhez.Adunk még hozzá 5 dkg reszelt sajtot (trappista), a tojások keményre felvert habját, és annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű legyen. Forró olajban evőnálnyi adagokban kisütjűk, ahogy kiszedjük az olajból a tetejére reszelt sajtot szórunk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 8 evőkanál tej
  • 1 kiskanál
  • 20 dkg sajt
  • 1 l olaj
  • 40 dkg borsó

Jegyzet

A napokban nem volt otthon sima trappista, csak füstölt trappista sajt, ezzel is érdemes kipróbálni.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Egyéb infók

Forrás

Piri mama (anyós)

Elkészítés ideje45 perc
5.66667
Átlagérték: 5.7 (9 szavazat)
Értékelés: nincs