Beregi sajttű recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Beregi sajttű receptje, elkészítése

Beregi sajttű

A mártáshoz valókat az apróra vágott uborkával meg metélőhagymával együtt összekeverjük, és hűtőbe rakjuk. A sajtot, a sonkát, a zsemléket egyforma nagyságú négyzetekre vágjuk. Egymással váltogatva – mint a rablóhúst – hurkapálcára húzzuk, és a liszttel összekevert tojásban megforgatva bő forró olajban erős lángon megsütjük. A mártást külön tálkában kínáljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 30 dkg sajt (trapista)
  • 10 dkg hús (főtt, füstölt)
  • 4 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 1 l olaj

Instrukciók

A főtt, füstölt húst gépsonkával helyettesítettem. A zsemle helyett kifli is használható.

Mártáshoz: 1 kis tubus kész majonéz, 2 dl tejföl, 2 dkg porcukor, 1 dl fehérbor, fél citrom leve, 5 dkg apróra vágott csemegeuborka, fél csokor összevagdalt metélőhagyma.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje1 óra
7.15385
Átlagérték: 7.2 (13 szavazat)
Értékelés: nincs