Angol bélszín recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Angol bélszín receptje, elkészítése

Lehetőleg a bélszín vékonyabb részét vásároljuk erre a célra. Minden hártyától, faggyútól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal megkenjünk, zsírpapírba csomagoljuk és 4-5 napig hűtőben érleljük. Megfelelő nagyságú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, a húst beletesszük, hogy az olaj félig ellepje, és erős tűzön mindkét oldalát megpirítjuk. Ha vékony a bélszín, 10-10 perc, ha vastag, 15-15 perc kell 1-1 oldal sütéséhez. A húst éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Ha a közepe rózsaszínű, de nem véres, akkor jó. Ha azonban valaki így nem szereti, az adagját még 1-1 percig átsütjük. Vegyes körítés illik hozzá: szalmaburgonya, párolt főzelék, úgymint vajas zöldborsó, sárgarépa, karfiol stb. a tálon változatosan elhelyezve.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg bélszín
  • 4 dl olaj
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors

Egyéb infók

Forrás

Beküldött

Elkészítés ideje30 perc
7
Átlagérték: 7 (1 vote)
Értékelés: nincs