Almás sertéscomb recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Almás sertéscomb receptje, elkészítése

Vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot és a magházától megtisztított, felszeletelt almát. Meghintjük curryvel, és fedő alatt összepároljuk. Lábosban felforrósítjuk a maradék vajat, barnára pirítjuk rajta a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az almás masszával. Felöntjük a húslevessel, és lefedve 10-15 percig pároljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínben, a lábasba önjük, és még 5 percig főzzük. Párolt rizzsel kínáljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 fej hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db alma
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl húsleves
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 kiskanál curry
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • szükség szerint vaj

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8.42857
Átlagérték: 8.4 (7 szavazat)
Értékelés: nincs