Öntetek, mártások, szószok: mártás receptek elkészítése: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.92857
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.9 (14 szavazat)

A tojássárgát egy mély tálban habverővel keverjük, az olajat az elején cseppenként adagoljuk a tojássárgához, amikor keményedni kezd vékony sugárban önthetjük hozzá. Amikor már olyan kemény lesz, mint a vaj, hozzáadjuk a mustárt, porcukrot, sózzuk és citromlével ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.96667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (30 szavazat)

A majonézt összekeverjük a tejföllel, a porcukorral, mustárral, citromlével, sóval és borrsal ízesítjük. Adhatunk hozzá kevés fehérbort is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és paradicsompürét, kevés vizet öntünk hozzá. Sűrű legyen a mártás. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, oreganoval. Tehetünk bele babérlevelet, zsályát is. A végén hozzákeverjük a cukrot.

Tartalom átvétel