Levesek: húsleves receptek és az elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Karfiol leves
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

Egy megtisztított, rózsáira szedett, nagy fej karfiolt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, s leveskockávál ízesítjük. Közben olajból és a lisztből világos rántást készítünk, amellyel besűrítjük a levest, majd ráöntjük a tejfölt, és még egyszer átforraljuk. Apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Borsó leves
7.79412
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (34 szavazat)

A zöldségeket megtisztítom, a hagymát egészben hagyom, a répát, zöldséget, karalábét, zellert, burgonyát azonos nagyságúra szeletelem. Az olajon pár percig pirítom a feldarabolt zöldségeket, és a hagymát (a burgonyát, és a borsót később adom hozzá), majd rászórom a pirospaprikát, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, sóval és borssal ízesítem. (nyáron borsikafüvet is szoktam hozzá adni).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A répát, a zöldpaprikát, és a hagymát csíkokra vágjuk, és megpároljuk az olajon. Felöntjük az erőlevessel, 8 percig főzzük. Cayenne-borssal ízesítjük. A kínai zacskós levesből kivesszük a tésztát, és beletesszük a levesbe, majd további 2 percig főzzük a levest. Szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Tartalom átvétel