Húsételek: halakból, halhúsból készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Pangasius tésztában
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)

A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a zöldcitrom reszelt héját és levét, levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot, snidlinget és petrezselyemzöldet.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Halászlé Kalocsai módra
6.77778
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (9 szavazat)

A halakat (compó harcsa keszeg stb.) megtisztítjuk, a ponty fejét, farkát és a többi halat hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, zöldpaprikát, és állandó forrással 1,5 óráig főzzük, míg az alaplé elkészül. Közben a ponty "derekát" vastagabb, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, hogy ne essen szét a főzés során.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Dorozsmai Molnárponty házilag
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (1 vote)

A pontyfilét hidegvízben alaposan megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, sózzuk, szalonnával megtűzdeljük, zsemlemorzsába mártjuk, majd a felhasználásig félre tesszük. Rozsdamentes edénybe vajat hevitünk, beletesszük a finomra vágott (tisztitva kb. 10 deka)vöröshagymát, megpirítjuk, megszórjuk kalocsai rózsapaprikával, felengedjük hal-alaplével, sózzuk és beforraljuk.

Tartalom átvétel